fbpx

Spain…

Begin december denk ik, nee, nieuwe voornemens dat is niet nodig, als ik iets nieuw wil beginnen kan dat even goed op eender welk random moment. Maar begin januari moet ik een planning maken voor nieuwe workshops, begint mijn man half onze inboedel te verhuizen en hebben we enkele dagen om te bezinnen in het prachtige Spanje en ja , dan voelt 2019 toch weer aan als een ‘nieuwe start’.

De Warmste Kom

Toch moet ik eerst nog even terugblikken om dat laatste stuk van 2018.. want wat een rollercoaster was dat!! We gingen een klein projectje doen voor de warmste week met wat kommen en soep… wie had ooit gedacht dat dat een dikke 80.000 (tachtigduizend!!) euro ging opbrengen voor ALS? Mensen vragen mij geregeld hoe dat toch zo groot is kunnen worden. Er zijn massa’s redenen te bedenken maar de belangrijkste zijn: het organisatorisch talent en de onvoorwaardelijke inzet van meerdere pientere vrouwen en .. GULHEID ! Gulle keramisten en pottenbakkers die in hun eigen ateliers kommen maakten voor ons, zonder de klei of de stookkosten in rekening te brengen. Gulle soepmakers en taartenbakkers die lekkers aanvoerden à volonté. Gulle talenten die GRATIS hun diensten aanboden zoals de fantastische koks op het slotevent en The Great Pretenders met hun eerlijke sixties rockmuziek. Gulle bedrijven zoals Metro die alle foodkost sponsorden en de Mirage die ons gewoon hun gezellige Winterbar GRATIS ter beschikking stelden. Zakjes, stickers, flyers, banners … allemaal van gulle gevers en mensen met een warm hart. Op die manier hadden wij zo goed als geen kosten die we in mindering moesten brengen en kon elke euro die binnenkwam bijna integraal doorgestort worden . En dan vergeet ik nog de gulle kopers van onze kommen.. van waar zijn jullie toch allemaal gekomen?? Ik denk dat we hier onze eigen achterban moeten bedanken die zoooo veel reclame hebben gemaakt voor het project dat het er bijna over was (sorry daarvoor) en natuurlijk hadden we ook Nora Tilley onder ons, deze warme vrouw heeft heeeel veel warme vrienden en kennissen die zich van hun gulste kant hebben laten zien! Vele kleintjes maken een groot, dat is eens te meer duidelijk geworden hier.. en wat jij ook gedaan hebt voor het project, iets groots of iets kleins, alles samen is het legendarisch geworden dus nog eens bedankt daarvoor.

De Warmste Kom – the movie..

Je kan nog een laatste keer nagenieten van ‘De warmste kom’ in dit filmpje, daarna laten we het volledig achter ons in de hoop een verschil gemaakt te hebben voor toekomstige ALS patiënten .

Maar nu kijken we nog even naar de toekomst.. 2019 ! Wat zijn de plannen?

Allereerst gaan we verder met het lesgeven aan zeer gepassioneerde studenten in de maandcursussen. Ze behoren tot respectievelijk ‘de maandagploeg’, ‘de donderdagploeg’ of ‘de vrijdagploeg’ maar omdat de vraag voor deze manier van werken steeds groter wordt, heb ik nu een oproep gezet voor een ‘dinsdagploeg’ . Op mijn website : www.noranuyts.be kom je te weten hoe het werkt hoe je kan inschrijven . Ook in de ‘de donderdagploeg’ zijn twee plekjes vrijgekomen, voor de andere ‘ploegen’ kan je je eventueel op de wachtlijst zetten voor in het geval er in de toekomst iemand wegvalt. De reeksen starten telkens in september en in februari.

Wat ook reeds vaststaat zijn twee glazuurcursussen. Eentje op dinsdagavonden in februari en de andere in de krokusvakantie . Alle info eveneens op de website . Aarzel niet om in te schrijven want het gaat altijd heel erg snel!

In de loop van de komende weken zal ook het zomerprogramma gecommuniceerd worden , als je nog niet bent ingeschreven voor de nieuwsbrief doe dat dan zeker nu dan blijf je op de hoogte! NIEUWSBRIEF

En dan mijn eigen werk.. waar gaat dat naartoe?

Er zit een mooie nieuwe collectie in de pijplijn. Ik heb me de voorbije maanden verdiept in glazuurtechnologie en heb een prachtig ‘echt-mat’ glazuur ontwikkeld. De collectie zal bestaan uit een tapa-reeksje en een reeks koffietasjes voor de espresso-freak tot de latte-lover (zoals ik ) In een volgende nieuwsbrief zal ik daar zeker dieper op in gaan. In de loop van 2019 zal deze collectie verkrijgbaar zijn via Belgunique !

Embrace-Black

Mijn Embrace-collectie, die dit jaar uitgebreid werd met een reeks in zwart porselein, blijft in 2019 nog steeds verkrijgbaar bij Artisann in Knokke. Ook mijn porseleinen serviesje ‘Promise’ kan je daar terugvinden. Ann Van Beersel ontvangt je er steeds met evenveel enthousiasme en deskundig advies.

Maar uiteraard zijn jullie ook steeds na afspraak welkom in mijn atelier , ook voor maatwerk! (Franselei 52,duffel)

Rest mij nog jullie allemaal een fantastisch jaar toe te wensen met veel liefde, compassie en geduld!

Noraxxx

groetjes van Ruby…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je bent ingeschreven, dankjewel!