Ik heb een honger…
meer bepaald,
een keramiekhonger. 

Heb jij ook honger of een klein goestingske?
Dan heb ik goed nieuws!

Ik ben het afgelopen jaar op bezoek geweest bij een enkele  keramiekvriendinnen  en ik nam mijn camera mee. Sabine en Katja zijn beiden  ervaren docenten en het leuke is dat zij net die technieken beheersen die voor mij heel nieuw zijn, zoals boetseren of mallen maken.

Deze cursussen en ook mijn eigen online cursussen zoals 'Glazuren zonder Stress' en 'Theelichtjes van papierporselein'  vind je hieronder terug.

Klik op de cursus van jouw keuze voor meer info

Gipsmallen maken en gebruiken
met Katja Van Breedam

Ik wil meer info

Hondjes boetseren
met
Sabine Van Biervliet

Ik wil meer info

Opbouwen met porseleinrolletjes met Katja van Breedam

Ik wil meer info

Glazuren zonder stress
met
Nora Nuyts

Ik wil meer info

theelichtje papierporselein

 Theelichtjes  van papierporselein met
Nora Nuyts

Ik wil meer info

Beter Draaien
met
Nora Nuyts

Ik wil meer info

Wat mag je verwachten van deze workshops?

  • Workshops en masterclasses met ervaren docenten.
  • Complete en uitgebreide cursussen. We houden niks achter en delen alles.
  • De video’s worden uitgebreid met werkfiches, materialenlijsten, recepten en berekeningen die je kan downloaden of zelfs uitprinten en meenemen naar je eigen werkplek.
  • Een uitgebreide kennismaking met de docent en zijn/haar eigen werk.
  • Extra inspiratievideo’s om de aangeleerde technieken toe te passen op je eigen werk zodat je lange tijd verder kan en je uitgenodigd wordt om je eigen keramiektaal te ontwikkelen.
  • 1 jaar beschikbaar om nog eens op terug te komen of te herhalen.

FAQ

Is keramiek wel geschikt om online te leren?

Geloof me, ik heb daar ook zelf lang aan getwijfeld, maar door zelf heel veel online cursussen en instructievideo’s te bekijken weet ik waar we op moeten letten zodat jij er alles kan uithalen wat je moet weten. Door de  juiste plaatsing van de camera’s, de belichting en de kwaliteit van de beelden heb je zelfs meestal een beter zicht op de technieken dan in een live workshop. Bovendien kiezen we voor docenten die ervaring hebben in lesgeven dus zij weten welke de probleemzones zijn en waar ze extra aandacht moeten aan besteden.

Hoe lang kan ik de cursus bekijken?

Je kan onze workshops en cursussen gedurende 1 jaar elke moment van de dag en nacht bekijken. Je kan de bijlage en de presentatie downloaden en voor het leven op je computer bewaren.

Waarom zijn de cursussen niet levenslang beschikbaar

Twee redenen :

1. We willen geen beloftes maken die we niet kunnen houden. Eén  jaar kunnen we makkelijk in de toekomst kijken en met een gerust hart beloven dat je een vol jaar gaat kunnen kijken en herhalen. Mogelijk gaan we nog veel langer door op dit pad, maar wie kan dat met zekerheid voorspellen? 

2. We hebben ook gemerkt dat een cursus levenslang beschikbaar maken het omgekeerde effect heeft en tot uitstelgedrag leidt. Het is de bedoeling dat je een engagement aangaat met jezelf en met de klei. Ga onmiddellijk aan de slag, oefen de technieken en leer van je fouten. Bekijk de cursus een tweede en derde keer en pas instant toe wat je aangereikt wordt. Als je op die manier actief met de cursussen omgaat dan verleer je het nooit meer, ook niet als het na een jaar niet meer beschikbaar is. Bekijk het zoals je een live cursus volgt. Je neemt notities, je oefent  en je stuurt bij. Het is de ervaring en je spiergeheugen die ervoor zorgen dat je de technieken mee naar huis neemt en voor altijd bij je hebt. 

Het zit ook in onze lijfspreuk :  : ' Wat je hoort vergeet je waarschijnlijk. Wat je leest onthoud je misschien. Wat je doet begrijp je voor altijd.'

Ik ben niet zo goed met computers..

Dan heb ik goed nieuws: Het minst belangrijke talent dat je moet hebben om onze cursussen te volgen is computerkennis. Veel belangrijker is je wil om te leren en je liefde voor alles wat met klei te maken heeft.

We doen er echt alles aan om de cursusomgeving super gebruiksvriendelijk te maken en je stap voor stap mee te nemen. Kom je toch in de problemen, bijvoorbeeld met logins en paswoorden gedoe, dan kan je eenvoudig een mailtje sturen naar help@studiokeramiek.be en dan helpen we je met plezier verder. We got your back!

Ik geef zelf keramiekcursussen, mag ik de video’s en/of bijlages en presentaties van studiokeramiek gebruiken in mijn lessen?

Uiteraard is dat niet de bedoeling. Het is niet echt fair ten opzichte van ons en ten opzichte van onze docenten. We hebben hard gewerkt aan onze content en deze content gebruiken voor eigen gewin is simpelweg not done. Maar we zijn zeker bereid om oplossingen te zoeken voor studio’s, open ateliers of academies zodat de cursusinhoud wel met meerdere personen gedeeld kan worden.  Contacteer ons zeker daarvoor : nora@studiokeramiek.be

Nog steeds niet zeker of een online cursus iets voor jou is?  

Start dan alvast met volgende  gratis proevertjes .  Zo kan je eens kijken hoe dat juist in zijn werk gaat.

Het enige wat je hiervoor moet doen is het formuliertje hieronder invullen : 

>