Gipsmallen maken en gebruiken met Katja Van Breedam

In deze uitgebreide cursus leert Katja je stap voor stap hoe je een enkelvoudige gipsmal kan maken van een eigen ontwerp, hoe je je gietklei perfect kan voorbereiden en verschillende leuke manieren om met gekleurde gietklei aan de slag te gaan.

Eerst gaan we dieper in op het ontwerp zelf. We tonen je eerst de werkwijze om een strak model tot in de perfectie uit te werken in klei en nadien hoe je te werk gaat om vrijere, lossere ontwerpen te bekomen.

Dat ontwerp in klei gaan we nu klaarmaken om een gipsmal van af te gieten. We maken een gietrand en een bekisting. Dan gaan we gips leren maken (ja ook een beetje rekenwerk) en op de juiste manier het model afgieten.

Als onze gipsmal klaar is gaan we aan de slag met de gietmassa zelf.

Hoe bereid je de gietmassa voor? Hoe bepaal je de densiteit en kom je tot de perfecte consistentie van de gietklei.

Tot slot kleuren we een deel van de gietmassa in met pigment en gaan we aan de slag met die kleurtjes in de mallen.

Nu kan de fun voor jou echt beginnen. Met deze bagage in je achterzak zijn de mogelijkheden immers eindeloosLeef je uit in je ontwerp en speel met kleur en techniek.

Je eigen mallen maken is gewoon fun!

__CONFIG_ultimatum_shortcode__{"tve_ult_campaign":"24788","tve_ult_shortcode":3}__CONFIG_ultimatum_shortcode__

Vlieg je er in?

GIPSMALLEN MAKEN EN GEBRUIKEN MET KATJA VAN BREEDAM

  • 5 modules - 20+ lessen
  • werkfiches, materiaallijsten, berekeningen en recepten die je kan downloaden
  • 1 jaar toegang
  • extra inspiriatievideo's

€ 165

Na de betaling krijg je je login en kan je onmiddellijk aan de slag!

Je docent

Katja kwam voor het eerst naar buiten met haar eigen keramiek in 2006, geïntrigeerd door alles wat te maken had met porselein en gieten ontwikkelde ze snel haar eigen taal in keramiek. Ze weerspiegelt emotie, toeval en intuïtie in kunst, design en juwelen. Haar kennis en passie deelt ze graag met anderen. Als bezielster van Atelier-K! organiseert Katja sinds 2010 workshops en cursussen in keramiek en opbouwtechnieken.

“Ik ben gedreven om mijn cursisten in de juiste mindset te brengen zodat ook zij hun eigen verhaal in klei en porselein kunnen creëren. Het geeft me zo veel voldoening als ik daaraan mag bijdragen.”

FAQ

Is keramiek wel geschikt om online te leren?

Geloof me, ik heb daar ook zelf lang aan getwijfeld, maar door zelf heel veel online cursussen en instructievideo’s te bekijken weet ik waar we op moeten letten zodat jij er alles kan uithalen wat je moet weten. Door de  juiste plaatsing van de camera’s, de belichting en de kwaliteit van de beelden heb je zelfs meestal een beter zicht op de technieken dan in een live workshop. Bovendien kiezen we voor docenten die ervaring hebben in lesgeven dus zij weten welke de probleemzones zijn en waar ze extra aandacht moeten aan besteden.

Hoe lang kan ik de cursus bekijken?

Je kan onze workshops en cursussen gedurende 1 jaar elke moment van de dag en nacht bekijken. Je kan de bijlage en de presentatie downloaden en voor het leven op je computer bewaren.

 

Waarom zijn de cursussen niet levenslang beschikbaar ?

Wij hebben gemerkt dat een cursus levenslang beschikbaar maken contraproductief werkt voor heel wat mensen. Het is de bedoeling dat je een engagement aangaat met jezelf en met de klei. Ga onmiddellijk aan de slag, oefen de technieken en leer van je fouten. Bekijk de cursus een tweede en derde keer en pas instant toe wat je aangereikt wordt. Als je op die manier actief met de cursussen omgaat dan verleer je het nooit meer, ook niet als het na een jaar niet meer beschikbaar is. Bekijk het zoals je een live cursus volgt. Je neemt op, je oefent en je stuurt bij. Het is de ervaring en je spiergeheugen die ervoor zorgen dat je de technieken mee naar huis neemt en voor altijd bij je hebt.

Ik ben niet zo goed met computers..

Dan heb ik goed nieuws: Het minst belangrijke talent dat je moet hebben om onze cursussen te volgen is computerkennis. Veel belangrijker is je wil om te leren en je liefde voor alles wat met klei te maken heeft.

We doen er echt alles aan om de cursusomgeving super gebruiksvriendelijk te maken en je stap voor stap mee te nemen. Kom je toch in de problemen, bijvoorbeeld met logins en paswoorden gedoe, dan kan je eenvoudig een mailtje sturen naar help@studiokeramiek.be en dan helpen we je met plezier verder. We got your back!

Ik geef zelf keramiekcursussen, mag ik de video’s en/of bijlages en presentaties van studiokeramiek gebruiken in mijn lessen?

Uiteraard is dat niet de bedoeling. Het is niet echt fair ten opzichte van ons en ten opzichte van onze docenten. We hebben hard gewerkt aan onze content en deze content gebruiken voor eigen gewin is simpelweg not done. Maar we zijn zeker bereid om oplossingen te zoeken voor studio’s, open ateliers of academies zodat de cursusinhoud wel met meerdere personen gedeeld kan worden.  Contacteer ons zeker daarvoor : nora@studiokeramiek.be

__CONFIG_ultimatum_shortcode__{"tve_ult_campaign":"24788","tve_ult_shortcode":3}__CONFIG_ultimatum_shortcode__

Vlieg je er in?

GIPSMALLEN MAKEN EN GEBRUIKEN MET KATJA VAN BREEDAM

  • 5 modules - 20+ lessen
  • werkfiches, materiaallijsten, berekeningen en recepten die je kan downloaden
  • 1 jaar toegang
  • extra inspiriatievideo's

€ 165

Na de betaling krijg je je login en kan je onmiddellijk aan de slag!

>