Hondjes boetseren met Sabine Van Biervliet

Wat heb ik genoten van het maken van deze workshop! Het enthousiasme van Sabine is zo aanstekelijk dat mijn handen begonnen te jeuken tijdens het filmen.

Deze workshop is enerzijds heel toegankelijk, anderzijds lijkt boetseren makkelijker dan het is. Het is duidelijk dat er voor veel mensen een drempel is om aan boetseren te beginnen.Die drempel willen we met deze workshop wegnemen.

We starten met het schetsen van de hond.
Wat ? Moet ik tekenen?!  Daar begint het al. 

Sabine heeft een heel eenvoudige manier van schetsen die je snel kan leren maar ze heeft ook voor jullie al enkele kant-en -klare schetsen uitgewerkt.

In kleine, duidelijk stappen bouwt ze dan een hondje op. Startend bij het onderlichaam, eindigend bij de oortjes. Langzaam ontstaat een klein karaktertje. Wie zelf een hond heeft weet hoe duidelijk zij communiceren met hun lichaamstaal. De uitdaging is om die lichaamstaal terug te zien in je werk.

Tot slot gaan we ook heel uitgebreid in op de decoratie. Welke materialen? Hoe ver moet je daar in gaan? Welke kleuren werken, welke niet. Wat zijn de mogelijke stooktemperaturen enz.

Voor wie minder thuis is in de keramiek, heeft Sabine ook een doos samengesteld met de juiste materialen , meer info hierover in de cursus.

Zin gekregen? De workshop is slechts drie klikken weg 😉

Vlieg je er in?

HONDJES BOETSEREN MET SABINE VAN BIERVLIET

  • 5 modules - 20+ lessen
  • werkfiches, materiaallijsten, berekeningen en recepten die je kan downloaden
  • 1 jaar toegang
  • extra inspiriatievideo's


€ 65   € 45

Verlaagde prijs!

Na de betaling krijg je je login en kan je onmiddellijk aan de slag!

Je docent

Wie ben ik?
Ontwerper, maker, speelvogel, keramist… wandelend op het kronkelende ondernemerspad. Creatieve goestingdoenerij is een beetje de rode draad in mijn bestaan.

Ik combineer de 2 dingen die ik het liefst doe : uit mijn handen komt wat er in mijn overvolle hoofd zit  en dat is meestal speelse en kleurrijke keramiek met een hoek af. Verder geef ik les  in keramiek en potten draaien. Er is niets mooier  toch: technische skills aanlereninzichten meegeven, cursisten uitdagen en stappen laten zetten 

Ik ben ook een geschoolde keramist, ik volgde de driejarige opleiding pottenbakker bij Syntra, en daarna de driejarige opleiding tot keramist, ik leerde glazuren maken, volgde talrijke workshops en masterclasses in binnen en buitenland en ben al 27 jaar bezig met keramiek. Ik volg  mijn eigen creatieve weg , los van alle verwachtingen. Dat werkt heel bevrijdend voor mij! Ik raad het iedereen aan 😉

FAQ

Is keramiek wel geschikt om online te leren?

Geloof me, ik heb daar ook zelf lang aan getwijfeld, maar door zelf heel veel online cursussen en instructievideo’s te bekijken weet ik waar we op moeten letten zodat jij er alles kan uithalen wat je moet weten. Door de  juiste plaatsing van de camera’s, de belichting en de kwaliteit van de beelden heb je zelfs meestal een beter zicht op de technieken dan in een live workshop. Bovendien kiezen we voor docenten die ervaring hebben in lesgeven dus zij weten welke de probleemzones zijn en waar ze extra aandacht moeten aan besteden.

Hoe lang kan ik de cursus bekijken?

Je kan onze workshops en cursussen gedurende 1 jaar elke moment van de dag en nacht bekijken. Je kan de bijlage en de presentatie downloaden en voor het leven op je computer bewaren.

 

Waarom zijn de cursussen niet levenslang beschikbaar ?

Wij hebben gemerkt dat een cursus levenslang beschikbaar maken contraproductief werkt voor heel wat mensen. Het is de bedoeling dat je een engagement aangaat met jezelf en met de klei. Ga onmiddellijk aan de slag, oefen de technieken en leer van je fouten. Bekijk de cursus een tweede en derde keer en pas instant toe wat je aangereikt wordt. Als je op die manier actief met de cursussen omgaat dan verleer je het nooit meer, ook niet als het na een jaar niet meer beschikbaar is. Bekijk het zoals je een live cursus volgt. Je neemt op, je oefent en je stuurt bij. Het is de ervaring en je spiergeheugen die ervoor zorgen dat je de technieken mee naar huis neemt en voor altijd bij je hebt.

Ik ben niet zo goed met computers..

Dan heb ik goed nieuws: Het minst belangrijke talent dat je moet hebben om onze cursussen te volgen is computerkennis. Veel belangrijker is je wil om te leren en je liefde voor alles wat met klei te maken heeft.

We doen er echt alles aan om de cursusomgeving super gebruiksvriendelijk te maken en je stap voor stap mee te nemen. Kom je toch in de problemen, bijvoorbeeld met logins en paswoorden gedoe, dan kan je eenvoudig een mailtje sturen naar help@studiokeramiek.be en dan helpen we je met plezier verder. We got your back!

Ik geef zelf keramiekcursussen, mag ik de video’s en/of bijlages en presentaties van studiokeramiek gebruiken in mijn lessen?

Uiteraard is dat niet de bedoeling. Het is niet echt fair ten opzichte van ons en ten opzichte van onze docenten. We hebben hard gewerkt aan onze content en deze content gebruiken voor eigen gewin is simpelweg not done. Maar we zijn zeker bereid om oplossingen te zoeken voor studio’s, open ateliers of academies zodat de cursusinhoud wel met meerdere personen gedeeld kan worden.  Contacteer ons zeker daarvoor : nora@studiokeramiek.be

Vlieg je er in?

HONDJES BOETSEREN MET SABINE VAN BIERVLIET

  • 5 modules - 20+ lessen
  • werkfiches, materiaallijsten, berekeningen en recepten die je kan downloaden
  • 1 jaar toegang
  • extra inspiriatievideo's


€ 65   € 45

Verlaagde prijs!

Na de betaling krijg je je login en kan je onmiddellijk aan de slag!

>