fbpx

 Online workshop:   ‘Glazuren zonder Stress’

Krijg jij wel eens stress van glazuren?

Is een oven openen eerder een teleurstelling dan een feest?

 Word  je plots een onhandige kluns als je gaat in- en uitgieten?

Is het moeilijk om resultaten te herhalen ?

Dan is deze cursus jou waarschijnlijk op het lijf geschreven!

Maar ook als je al wat gedrevener bent in het glazuren op zich, heeft deze cursus nog heel veel te bieden:

 Kennis over glazuurgrondtoffen en  kleurende oxides.

Leren hoe je een eigen kleurenpallet ontwikkelen vanuit één basisglazuur

Waardevolle glazuurrecepten

Lineblends, crossblends en andere eenvoudige testmethodes

Hardnekkige fabels over glazuren die worden doorprikt

Hoe je VEILIG  kan werken en hoe dat nu zit met die voedselveiligheid

Kortom, na deze cursus ga je glazuren weer terug waarderen voor wat het is :

Pure fun en de kroon op je werk!

Hoe schrijf je in?

De inschrijving voor de lopende cursus is beëindigd maar we starten hem geregeld weer op.

Zet je op de wachtlijst indien je graag wil deelnemen dan houden we je op de hoogte !

Hoe werkt zo een online workshop?

Gedurende  6 weken neem ik je mee in de wereld van glazuren. We starten op 8 april met de eerste video’s en opdrachten. Elke week komen daar nieuwe video’s bij . Dat zijn zowel theoretische uiteenzettingen als praktische filmpjes en demonstraties .

Opdrachten? Ja hoor, je gaat ook één en ander zelf moeten doen , want wat je zelf doet onthou je veel beter!

Hoeveel tijd moet ik dan voorzien voor deze workshop?

Om het maximum uit deze workshop te halen raad ik je aan elke week een drietal uurtjes voor jezelf te reserveren. Dat moet ruim voldoende zijn om de video’s te bekijken en de opdrachten uit te voeren.

 

Heb ik dan maar 6 weken om de cursus af te werken?

Nee hoor, de video’s blijven nog 3 maanden na afloop beschikbaar. Zo kan je nog eens iets opnieuw bekijken en is het geen ramp als je  door omstandigheden toch achterop bent geraakt. Je ook de theorie downloaden als pdf en alle berekeningen en tabellen voor altijd bewaren.

 Krijg ik persoonlijke feedback op mijn vragen?

Er zijn geen privé sessies of live calls maar je kan wel vragen stellen. Meer  nog, ik zal jullie op geregelde tijdstippen om feedback vragen . Aan de hand van jullie feedback en jullie vragen maak ik dan een extra video zodat ook je mede-cursisten kunnen leren van jouw vragen.

Is deze cursus wel voor mij geschikt?

 

De cursus is geschikt voor iedereen die met keramiek bezig is, of dat nu nog maar pas is of al enkele jaren. Het is vooral de bedoeling om je een goeie basis en houvast te geven waar je jaren mee verder kan. Ik bundelde alles wat ik zelf toepas in mijn atelier, inclusief wat ik leerde  uit de fouten die ik maakte samen met de resultaten van honderden testreeksen en maakte die kennis beschikbaar voor jou. Het enige wat ik van je vraag is het engagement om er gedurende 6 weken , elke week 3 uurtjes voor vrij te maken om mij zo de kans te geven mijn zotte passie aan jou door te geven 

Wat je niet zal tegenkomen in deze cursus zijn ingewikkelde berekeningen, Segerformules en Stull-diagrammen. Dat is iets voor een volgende cursus 😉 

Heb ik een keramiekoven nodig?

Ja! We gaan verschillende glazuurtesten doen en deze moeten uiteraard in een keramiekoven gebakken worden. We werken op cone 6 (+/- 1240 C) . Maar je hoeft die niet altijd zelf aan te schaffen. Er zijn ateliers die bakservice aanbieden, je kan misschien bakken op de academie waar je bent ingeschreven of je kent wellicht wel een collega die jou staaltjes mee in haar oven wil bakken? Het is wel aan te raden om je testjes te bakken in de oven waarin je ook je eigen werk later zal bakken. 

Zijn er materialen inbegrepen in de cursus

Er zijn geen materialen inbegrepen in de cursus, om de eenvoudige reden dat sommigen al veel in huis hebben en anderen helemaal niets, maar hebben een pakket uitgewerkt dat op maat van de cursus is samengesteld zodat je ook als beginner snel geholpen bent en geen foute dingen aankoopt. Meer info hierover volgt na inschrijving.

 Enkele reacties : 

 

Deze cursus was voor mij een ideale start in de glazuurwereld. Laagdrempelig, duidelijk… en vooral intrigerend… De vraagformulieren, het bespreken van de resultaten, de how-to video’s, het feit dat je de informatie kan laten bezinken en terug kan raadplegen… al die mogelijkheden maken het voor mij de ideale cursus. Heel erg bedankt voor jouw titanenwerk!

 

Het was een super interessante cursus, leuk om verschillende glazuren uit te proberen, met verschillende oxides, de piramide geeft ongelooflijk mooie en verrassende kleuren.  Nu voel ik me klaar om hiermee verder te gaan.

 

Hoewel ik zelf via de academie al veel had geleerd omtrent glazuren helpt deze cursus me om opnieuw nieuwe recepten te maken. Want ik dacht dat ik glazuren hatelijk vond, maar deze cursus heeft me er terug plezier doen in vinden. Dus zeker ook voor mensen met ervaring een aanrader!

 

 

Ik was zeer blij dat het geen chemielessen werden want dan was ik afgehaakt: zeer praktisch dus, zeer leerrijk en zéér veel! Een grote merci voor zoveel informatie, alle extra inspanningen en chapeau voor de ‘flair’ waarmee u die digitale sessies geeft. DANK !Ik vond de cursus heel leerzaam. 

 

Ik heb over glazuren zo veel bijgeleerd- of zelfs voor het eerst gehoord, eye-openers: ‘o, dus daarom heb ik altijd……’ 

Waarom zouden andere mensen deze cursus moeten volgen? Allereerst om jouw vakkennis, om jouw atelier-ervarings-weetjes, om al die verschillende aspecten die erbij komen kijken: veiligheid, handigheidjes en vooral ook de praktijkvideo’s, alles wat je al doende vertelt en de uitgebreide hand-outs. En ook om jou: je bent een goeie enthousiaste docent.

Groepen

Feestjes, vrijgezellen en teambuilding voor volwassenen op aanvraag

minimum 2 maanden op voorhand aanvragen

 

Privélessen

Prijzen en aanvraag via formulier

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Op verplaatsing

Ik geef met plezier ook les bij jou in het atelier. Binnen - en buitenland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je bent ingeschreven, dankjewel!