Online cursus
'Glazuren zonder stress'

Krijg jij wel eens stress van glazuren?

Word  je plots een onhandige kluns als je gaat in- en uitgieten?

Is het moeilijk om resultaten te herhalen?

Dan is deze glazuurcursus
iets voor jou !

Ben je al wat gedrevener in glazuren maar nieuwsgierig naar meer?

Wil je meer kennis over glazuurgrondtoffen en kleurende oxides ?

Ben je op zoek naar waardevolle glazuurrecepten ?

Wil je  je een eigen kleurenpallet ontwikkelen ?

In deze cursus leg ik je alles uit!

 Ik toon je meerdere eenvoudige testmethodes

Ik leg uit hoe  je een oven moet laden en welke temperaturen je moet instellen
en geef je  massa’s  tips & trics  !

Ik beloof je, na deze cursus ga je glazuren bekijken zoals ik het bekijk :

Pure fun en de kroon op je werk!

__CONFIG_ultimatum_shortcode__{"tve_ult_campaign":"24788","tve_ult_shortcode":3}__CONFIG_ultimatum_shortcode__

Vlieg je er in?

GLAZUREN ZONDER STRESS

 • 25 lessen
 • ruim 10 uur aan videomateriaal
 • tientallen downloads, pdf bestanden en rekenbladen
 • minimum 2 jaar toegang tot alles
 • toegang tot facebook-community
 • af te werken in eigen tempo

€ 250

Na de betaling krijg je je login en kan je onmiddellijk aan de slag!

Wat anderen vonden van deze cursus :

‘Het was een super interessante cursus, leuk om verschillende glazuren uit te proberen, met verschillende oxides, de piramide geeft ongelooflijk mooie en verrassende kleuren.  Nu voel ik me klaar om hiermee verder te gaan.’

‘Hoewel ik zelf via de academie al veel had geleerd omtrent glazuren helpt deze cursus me om opnieuw nieuwe recepten te maken. Want ik dacht dat ik glazuren hatelijk vond, maar deze cursus heeft me er terug plezier doen in vinden. Dus zeker ook voor mensen met ervaring een aanrader!’

‘Ik was zeer blij dat het geen chemielessen werden want dan was ik afgehaakt: zeer praktisch dus, zeer leerrijk en zéér veel! Een grote merci voor zoveel informatie, alle extra inspanningen en chapeau voor de ‘flair’ waarmee u die digitale sessies geeft. DANK !Ik vond de cursus heel leerzaam. ‘

‘Ik heb over glazuren zo veel bijgeleerd- of zelfs voor het eerst gehoord, eye-openers: ‘o, dus daarom heb ik altijd……’

‘Waarom zouden andere mensen deze cursus moeten volgen? Allereerst om jouw vakkennis, om jouw atelier-ervarings-weetjes, om al die verschillende aspecten die erbij komen kijken: veiligheid, handigheidjes en vooral ook de praktijkvideo’s, alles wat je al doende vertelt en de uitgebreide hand-outs. En ook om jou: je bent een goeie enthousiaste docent.’

FAQ

Hoe werkt zo een online workshop?

Zodra je de cursus besteld hebt, krijg je een login en een paswoord en een link naar de cursusomgeving.
In de eerste introductiefilmpjes leg ik je uit hoe je de lessen kan afspelen, wat de volgorde van de lessen is, alsook welk materiaal je nodig hebt om de testen uit te voeren en waar je het kan verkrijgen.
Het is echt easy - peasy!

 

Hoeveel tijd moet ik dan voorzien voor deze workshop?

De cursus bestaat uit 5 lesweken.
In een ideale wereld raad ik je aan elke week een drietal uurtjes voor de cursus te reserveren, maar je kan de cursus ook langer uitspreiden naar bijvoorbeeld 3 uur elke 2 weken...
Je kan elke les immers bekijken wanneer het jou uitkomt!
Ben je een hele snelle, dan kan je de cursus ook in minder dan 5 weken afwerken.

 

Hoe lang kan ik de cursus bekijken?

De video's blijven minstens 24 maanden beschikbaar. Zo kan je nog eens iets opnieuw bekijken en is het geen probleem als je eens even wat minder tijd hebt.
Je kan de theorie ook downloaden als PDF en alle berekeningen en tabellen voor altijd bewaren.

 

Is deze cursus wel geschikt voor mij?

De cursus is geschikt voor iedereen die met keramiek bezig is, of dat nu nog maar pas is of al enkele jaren.
Het is vooral de bedoeling om je een goeie basis en houvast te geven waar je jaren mee verder kan.

Ik bundelde alles wat ik zelf toepas in mijn atelier samen met de resultaten van honderden testreeksen en maakte die kennis beschikbaar voor jou.
Het enige wat ik van je vraag is het engagement om er gedurende enkele weken wat van je tijd in te steken om mij zo de kans te geven mijn zotte passie aan jou door te geven.

Wat je NIET zal tegenkomen in deze cursus zijn ingewikkelde berekeningen, chemie, Segerformules en Stull-diagrammen.

Je moet er dus niet superbegaafd voor zijn 😉

Heb ik een keramiekoven nodig?

Ja! We gaan verschillende glazuurtesten doen en deze moeten uiteraard in een keramiekoven gebakken worden.
We werken op cone 6 (+/- 1240 °C), maar je hoeft niet altijd zelf aan te schaffen. Er zijn ateliers die bakservice aanbieden. Je kan misschien bakken op de academie waar je bent ingeschreven of je kent wellicht een collega die jouw staaltjes mee in de oven wil bakken? 
Het is wel aan te raden om je testjes te bakken in de oven waarin je ook je eigen werk later zal bakken.

Zijn er materialen inbegrepen in de cursus?

Er zijn geen materialen inbegrepen in de cursus, om de eenvoudige reden dat sommigen al veel in huis hebben en anderen helemaal niets, maar ik heb een pakket uitgewerkt dat op maat van de cursus is samengesteld zodat je ook als beginner snel geholpen bent en geen foute dingen aankoopt (vanaf 75 euro). Meer info hierover krijg je in je eerste les  dus schrijf snel in !

Vlieg je er in?

GLAZUREN ZONDER STRESS

 • 25 lessen
 • ruim 10 uur aan videomateriaal
 • tientallen downloads, pdf bestanden en rekenbladen
 • minimum 2 jaar toegang tot alles
 • toegang tot facebook-community
 • af te werken in eigen tempo

€ 250

Na de betaling krijg je je login en kan je onmiddellijk aan de slag!

Nog niet overtuigd? Stuur je vragen aan nora@studiokeramiek.be

>