oktober 14

Draai een kom voor ALS!

Beste Keramiek-vrienden en vriendinnen,

affiche-warmste komElk jaar tijdens ‘de warmste week‘ denk ik : ‘volgend jaar doen we eens iets groots voor een goed doel’ . Allerlei ideeën en plannen vormen zich dan in mijn hoofd, maar het is er nog nooit van gekomen. Dit jaar wel !

En.. we kunnen jouw hulp gebruiken want we hebben kommen nodig , veeeel kommen !

Deze kommen zullen verkocht worden op verschillende locaties. Je gaat ze terugvinden op marktjes en tijdens activiteiten, maar ook in eetgelegenheden in en rond Mechelen. De bowls en kommen worden daar gevuld met allerlei lekkers..  een stevig onbijt, een verwarmende soep, een pikante chilli of een smeuïg dessert.. het kan echt alle kanten uit.. Als ze lekker leeggelepeld zijn neemt de koper ze mee naar huis zodat ze telkens weer gevuld kunnen worden en zo zorgen voor een blijvend warm gevoel.

Hoe kan je helpen?

Maak enkele mooie kommen (als je een draaier bent vertrek dan van ongeveer 800 gram klei) en werk ze af in je eigen stijl , kleurrijk of sober, strak of met franjes, het maakt niet uit ! Werk je met mallen, maak dan kommen met een diameter van minstens 15 cm. Breng je afgebakken kommen naar mijn atelier (franselei 52, duffel) of stuur ze naar mij op . Ook in het atelier van Bie (Lazaruskapel) kan je kommen afleveren. Begin er nu aan want de eerste bestellingen voor ‘warme kommen’ zijn al binnen . (Je kan kommen binnenbrengen tem 1 december)

Heb je zelf een restaurant, lunchbar of een foodtruck of wil je op een andere manier onze kommen aan de man brengen? Stuur me dan nu een mailtje op noranuyts@hotmail.be of bel me 0474/911477

Alle kommen die we verzamelen krijgen een sticker van onze actie ‘de warmste kom’. Ze worden verkocht voor 20 euro en elke cent daarvan gaat naar de ALS Liga, ons goede doel tijdens Music For Life . De keuze voor dit goede doel lag voor de hand omdat de initiatiefnemNoraTilley-ALSer van onze actie, Bie Van Gucht een zeer nauwe band heeft met actrice en ALS-patiënte Nora Tilley. Nora volgde pottenbakken in het atelier van Bie maar moest onlangs haar hobby opgeven omdat het fysiek niet meer mogelijk was.  Nora wil meer aandacht en meer ondersteuning voor mensen met ALS  want daar blijkt een schrijnend tekort aan te zijn op dit moment.

Het was dus ook Bie die me de vraag stelde of ik geen goed idee had voor een actie ten voordele van ALS die we samen met onze hele keramiek-achterban zouden kunnen uitvoeren. Na een heel leuke en onwaarschijnlijk vruchtbare vergadering met Bie en de geweldig creatieve Veerle de Wael hebben we de actie ‘de Warmste Kom‘ in gang gezet.

Nora Tilley - kom

Je gaat er de komende weken nog veel meer over horen maar voor nu zou ik zeggen : go for it! Zet je achter de draaischijf of haal je mallen boven en schenk ons heel veel mooie kommen !!

Nora, Bie, Veerle en ikzelf danken u met gans ons hart, alleen al om dit bericht uit te lezen 😉 Als je het nu ook nog doorstuurt en deelt onder je eigen keramiek-vrienden en -vriendinnen dan wordt dit vast en zeker een succesvolle actie!!

Het verloop en resultaat van onze inspanningen kan je volgend op de website van de warmste week :

https://dewarmsteweek.stubru.be/acties/de-warmste-kom-1

Hele dikke merci en hopelijk tot snel,

Nora N.

 


Tags


Deze vind je misschien ook leuk

Een nieuwe website

Een nieuwe website

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

>